Dé website voor vrouwen!
131131

Babyshower: Tips & Ideeën

Een babyshower is helemaal hip. Het concept is overgewaaid vanuit Amerika en wordt steeds populairder in Nederland. Maar wat is het eigenlijk? Lees hier de babyshower tips, de babyshower ideeën en lees alles over babyshower spelletjes.

Wat is een babyshower?

babyshower

Foto: www.bedankjeshop.nl

Een babyshower is een feestje waarbij de zwangere vrouw in het zonnetje wordt gezet door haar vriendinnen en familie. Veelal als verrassing, waarbij ludieke en handige cadeautjes worden gegeven, lekkere hapjes worden gegeten, leuke spelletjes worden gespeeld en natuurlijk heel veel gekletst wordt. Typisch iets voor vrouwen dus!

Babyshower organiseren

Een babyshower organiseren lijkt vaak lastig, maar dat hoeft het niet te zijn. Volg de stappen hieronder en je bent gegarandeerd van een fantastische dag!

 • Prik een datum en bedenk wie je wilt uitnodigen
 • Verstuur de uitnodigingen
 • Bedenk leuke spelletjes, bezigheden en opdrachten
 • Versier het huis of de tuin met leuke slingers en ballonnen
 • Maak lekkere hapjes, een high tea, cupcakes of bak een lekkere taart
 • Koop leuke cadeautjes

That’s it! Het babyshower feest kan beginnen!

Babyshower tips

 1. Versier het huis of de tuin met roze of blauwe slingers, ballonnen, kaarsjes en andere vrolijke accessoires. Is nog niet bekend of het een dochter of zoon wordt? Gebruik dan beide kleuren door elkaar heen.
 2. Houd de babyshower voordat het kind geboren is om te zorgen dat alle aandacht naar de aanstaande moeder gaat.
 3. Zet de aanstaande moeder in het zonnetje, maak haar vrij van alle taken en laat haar van alles genieten. Het is verstandig om de babyshower niet bij de aanstaande moeder te houden, maar bij iemand anders.
 4. Denk bij het maken van de hapjes aan de ingrediënten die jouw zwangere vriendin nu even niet eet en drinkt.
 5. Maak de cadeaus open in het bijzijn van de gasten.

Babyshower ideeën

Maak lekkere en originele hapjes en versier het huis en de tuin. Dit kun je doen door de tafel te bedekken met roze of blauwe kaarsjes, placemats en servetjes, slingers en ballonnen op te hangen en mooie bloemen neer te zetten. Is het feestje voorbij? Geef de genodigden een klein aandenken aan het feestje, bijvoorbeeld een leuke foto van de gezellige dag.

Babyshower cadeautjes

Omdat het voor de gasten van een babyshower lastig kan zijn om een leuk en origineel cadeau te vinden hebben wij hieronder een aantal leuke ideeën neergezet.

Top 5 cadeautjes voor de baby
1. Een bedrukte speen
2. Kleding met naam
3. Een naambordje
4. Voorleesboek met de naam van het kind erin verwerkt
5. Speeltjes of een leuke knuffel

Top 3 cadeautjes voor de aanstaande moeder
1. Een buikband met een leuke tekst of foto
2. Schilderijtjes voor de babykamer
3. Een zwangerschapsshirt

Babyshower hapjes

Wat dacht je van roze of blauw versierde cupcakes? Of een zelfgemaakte taart met een roze of blauwe marsepeinlaag, versiert met een speen en andere baby gerelateerde items? Of maak zelf alle lekkere hapjes voor een high tea. Gegarandeerd dat je vriendinnen hiervan zullen genieten!

Babyshower spelletjes

babyshower spelletjes

Foto: wensbabyshower.nl

Er zijn tal van spelletjes bedacht voor babyshowers. Zo zijn er speciale bingo’s en hints spelletjes gemaakt voor babyshowers. Ook kun je de leuke spelletjes draw it en don’t say it spelen.

“Don`t say it”
In de doos zit een stickervel met allemaal leuke gekleurde flesjes. Als alle gasten er zijn krijgt iedereen een kleur sticker. De regel is: Je mag alles zeggen behalve het woord ‘baby’. Zegt iemand het toch? Dan mag degene die het heeft gehoord de sticker bij deze persoon afpakken en bij zichzelf opplakken. De persoon die aan het eind van het spel de meeste stickers op heeft is de winnaar.

“Draw it!”
In de doos zitten 20 kaartjes met 20 baby gerelateerde woorden en activiteiten en 4 grote blanco posters. Deel je gasten op in teams van maximaal 4 personen. Hang een poster op de muur of deur en stop de kaartjes in een pot. Een van de teamleden pakt een kaartje uit de pot en probeert het woord op het kaartje te tekenen, de andere teamleden moeten binnen 30 seconden raden wat hun teamlid tekent. Het team met de meeste goede antwoorden is het winnende team.

Babyshower bedankjes

babyshower bedankjes

Foto: www.justsoap.nl

Het is leuk om iedereen een bedankje mee te geven aan het eind van het feestje. Denk bijvoorbeeld aan een foto van die dag die genomen is tijdens de spelletjes of het eten van de hapjes, een geluksballon, gelukspoppetjes, bedankkaartje, zeepjes of een babyflesje gevuld met pepermuntjes.

Lees hier ook onze tips voor een gender reveal party!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (20 votes cast)
Babyshower: Tips & Ideeën, 4.3 out of 5 based on 20 ratings

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:

Idee: Open je eigen webshop Leuke cadeautip voor de feestdagen: Cadeaukaart! Beauty en fashion tips tijdens de wintersport