Dé website voor vrouwen!

Borstvoedende werkneemster voelt zich bezwaard

baby-21167_1920Bijna de helft van de vrouwen die borstvoeding combineert met haar baan, voelt zich bezwaard om op het werk tijd te besteden aan kolven en/of voeden. Dat blijkt uit onderzoek van 24Baby.nl naar de mogelijkheden voor moeders om het geven van borstvoeding met hun baan te combineren. 

Van de 1.667 vrouwen in loondienst die deelnamen aan het onderzoek, voelt 45% zich bezwaard om op het werk tijd te besteden aan het geven van borstvoeding. Het is een belangrijke reden om te minderen of zelfs helemaal te stoppen met borstvoeding na hun zwangerschapsverlof. Ook krijgen vrouwen te maken met onbegrip van hun werkgever en collega’s.

Daarnaast wordt vaak niet voldaan aan de wettelijke rechten die een borstvoedende werkneemster heeft. Zo wordt 1 op de 8 vrouwen niet (volledig) uitbetaald voor de tijd die zij besteedt aan kolven en/of voeden, voldoet 84% van de kolfruimtes niet aan alle eisen en heeft 2 op de 10 vrouwen zelfs helemaal geen kolfruimte tot haar beschikking.

Meer informatie over de resultaten van het onderzoek is te lezen op 24baby.nl.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:

');background-size: cover;"> Wat zijn de nieuwste sportrages? Een kunstgebit, het zal je maar gebeuren Vrouwen en vernieuwing

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Praat mee!

Reactie