Garnalencocktail recept

De overheerlijke garnalencocktail met whiskeysaus kennen we allemaal. Maar wil jij eens een andere garnalencocktail proberen? Dan is dit garnalencocktail recept met limoen een echte aanrader! Gegarandeerd een succes bij familie en vrienden en staat ook nog eens snel op tafel.

garnalencocktail recept

Foto: AH.nl

Garnalencocktail voor 4 personen
230 cal per persoon
Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 limoen, schoongeboend
  • 1/2 rode peper, zaadlijsten verwijderd
  • 4 el mayonaise
  • 1 el verse koriander, fijngesneden
  • 1 tl Thaise vissaus
  • 1 avocado
  • 1 kropsla
  • 2 bakjes cocktailgarnalen (a 125 g)

Materialen
4 whiskyglazen

Garnalencocktail maken

Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de halve rode peper in dunne reepjes.Meng de mayonaise met de rode peper, koriander en vissaus. Voeg het limoenrasp en de limoensap toe. Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de breedte in dunne plakken. Verdeel over 4 whiskyglazen eerst de slablaadjes, dan de avocado en dan de garnalen. Serveer de garnalencocktail met de mayonaise.

Garnalencocktail saus
Veel mensen gebruiken de welbekende wiskeysaus voor hun garnalen cocktail. In bovenstaand recept hebben we gekozen voor de overheerlijke thaise vissaus, maar er is naast deze sausen nog een andere heerlijke saus voor garnalencocktails. De mosterd honing saus. Een kleine eetlepel met mosterd tegenover 2 eetlepels honing en je hebt al een heerlijke honing mosterdsaus voor je cocktail.

Eet smakelijk!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 Reactie op Garnalencocktail recept

  1. keuleniscool schreef:

    Weet je waarom top koks vrijwel uitsluitend mannen zijn ?
    Mannen zijn brutaler ,
    en durven veel meer , vooral met kruiden .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.