Dé website voor vrouwen!

Kinderfilms

Kinderfilms zijn zoals het woord al zegt films voor kinderen, maar niet alleen kinderen vinden kinderfilms fantastisch. Veel ouders kijken maar al te graag mee met kinderfilms en ook volwassenen zonder kinderen huren met enige regelmaat een kinderfilm. En waarom ook niet. Ze zijn vaak erg erg grappig en mooi gemaakt. Maar wat zijn nu de leukste kinderfilms aller tijden? Wij hebben na het maken van een top 10 vrouwenfilms ook de leukste kinderfilms voor je op een rij gezet.

Kinderfilms top 10 aller tijden

Omdat er natuurlijk nog veel meer leuke kinderfilms zijn gemaakt hebben we de ‘volgens ons’ leukste kinderfilms op een rij gezet. Als jij vindt dat er films ontbreken horen we het graag. Plaats dan een reactie onder dit artikel.

Kinderfilm: Lion King

Uitgever: Disney filmsKinderfilms
Regie: Roger Allers, Rob Minkoff
Acteurs: Jim Cummings, Matthew Broderick, Niketa Calame, James Earl Jones
Speelduur: 85 minuten

Het verhaal in het kort:
Over kinderfilms gesproken. Deze fantastische Disney film kent waarschijnlijk iedereen. En mocht je deze animatie film nog niet kennen zou ik je adviseren om direct naar de videotheek te gaan om deze prachtige kinderfilm te huren.
Wanneer er een jonge leeuwenprins, genaamd Simba wordt geboren in Afria ziet zijn oom, genaamd Scar zijn kans als troonopvolger voorbij gaan. Scar verzint samen met de hyena’s een slim plan om Simba en zijn vader (Mufasa) te doden. Mufasa overleefd dit niet en oom Scar verteld aan Simba dat dit allemaal zijn schuld is. Simba voelt zich hierdoor enorm schuldig en vertrekt. Na een aantal jaar komt Simba terug om zijn geboorteland terug te krijgen…

Kinderfilm: Bambi

Uitgever: Disney filmskinderfilms
Regie: David Hand
Acteurs: Stan Alexander, Peter Behn, Hardie Albright, Thelma Boardman, Tim Davis
Speelduur: 68 minuten

Het verhaal in het kort:
Het witstaarthert Bambi wordt bij zijn geboorte al uitgeroepen tot de Prins van het gehele bos. In zijn jeugd raakt Bambi bevriend met andere dieren uit het bos. Bambi is erg gelukkig, totdat zijn moeder wordt doodgeschoten door jagers. Hierdoor moet Bambi leren om voor zichzelf te zorgen en te overleven. Dit gaat stukje bij beetje beter en op een dag wordt hij zelfs verliefd. Totdat de jagers weer terugkomen en dan wil Bambi proberen om de andere dieren in veiligheid te brengen…

Kinderfilm: Jungle Book

Uitgever: Disney filmskinderfilms
Regie: Wolfgang Reitherman
Acteurs: Phil Harris, Sebastian Cabot, Bruce Reitherman, George Sanders
Speelduur: 78 minuten

Het verhaal in het kort:
Mowgli wordt opgevoed door in de jungle. Ze hebben een leuk leven met veel lol tot er op een dag een gevaarlijke tijger terug keert in de jungle. De tijger, genaamd ‘Shere Khan’ heeft een hekel aan mensen en hij wil Mowgli gaan vermoorden. Gelukkig is Mowgli niet alleen en krijgt hij hulp van andere dieren…

Kinderfilm: Finding Nemo

Uitgever: Disney filmskinderfilms
Regie: Andrew Stanton en Lee Unkrich
Acteurs: Albert Brooks, Ellen DeGeneres en Willem Dafoe
Speelduur: 100 minuten

Het verhaal in het kort:
In het Great Barrier Reef van Australië leeft een clownvis genaamd Marlin, samen met zijn zoon Nemo een rustig leventje. Wanneer Nemo uit het niets bij zijn vader wordt weggehaald en in het kleine aquarium van een tandarts belandt is het aan vader Marlin om Nemo te redden.

 

Kinderfilm: Shrek (Alle films)

Uitgever: Dreamworkskinderfilms
Regie: Andrew Adamson, Vicky Jenson
Acteurs: Eddie Murphy, Mike Myers, Cameron Diaz,John Lithgow, Vincent Cassel
Speelduur: 89 minuten

Het verhaal in het kort:
Het trolachtige wezen Shrek, is het tegenovergestelde van een held in deze indrukwekkende kinderfilms. Hij leeft in een moeras waar de gemene Lord Farguard op een dag alle bewoners van het sprookjesland weg wil hebben. Om ervoor te zorgen dat Shrek zijn moeras weer terugkrijgt moet hij de prinses bevrijden uit het kasteel. Hij wordt hierbij geholpen door een domme ezel. Deze fantastische kinderfilms zijn stuk voor stuk films welke je gezien moet hebben.

Kinderfilm: Sjakie en de chocoladefabriek (1971)

Uitgever: Warner Brosskinderfilms
Regie: Mel Stuart
Acteurs: Aubrey Woods, Gene Wilder & Peter Ostrum
Speelduur: 96 minuten

Het verhaal in het kort:
Sjakie is een kleine jongen en dol op chocolade. Wanneer hij geld op straat vindt is het kopen van een reep chocolade het eerste wat hij doet. In deze reep vindt hij een gouden wikkel. Deze gouden wikkel geeft hem toegang tot de snoepfabriek van meneer Willie Wonka. Tijdens de rondleiding in deze snoepfabriek verdwijnen de andere kinderen…

Kinderfilm: 101 dalmatiers

Uitgever: Disney filmskinderfilms
Regie: Stephen Herek
Acteurs: Glenn Close, Jeff Daniels, Joely Richardson, Joan Plowright
Speelduur: 97 minuten

Het verhaal in het kort:
Over kinderfilm klassiekers gesproken. De 101 Dalmatiërs is één van de kinderfilms uit de jaren 90. De Britse modekoningin Cruella de Vil heeft een grote voorkeur voor bond. Wanneer de dalmatiërs van haar modeontwerpster Anita een nest vol met schattige puppy’s krijgen is Cruella niet meer te stoppen. Ze zal koste wat kost alles doen om de vachtjes van de lieve kleine dalmatiërs te krijgen…

Kinderfilm: Pinokkio

Uitgever: Disney filmskinderfilms
Regie: Hamilton Luske, Ben Sharpsteen
Acteurs: Dickie Jones, Cliff Edwards, Christian Rub,Evelyn Venable, Charles Judels
Speelduur: 88 minuten

Het verhaal in het kort:
Over klassiekers gesproken. Pinokkio is in 1940 gemaakt en heeft een prachtig verhaal. Daarom heeft Pinokkio ook zeker een plekje verdiend in deze lijst met kinderfilms.
Op een dag ligt timmerman Gepetto te slapen als er een Fee binnenkomt en het laatste houtsnijwerk, genaamd Pinokkio van Gepetto tot leven brengt. Pinokkio, een houten marionetten pop, begint samen met zijn vriend Japie de Krekel een groot avontuur waarbij eerlijkheid en lef getoond moeten worden. Echter is Pinokkio niet altijd eerlijk en zodra hij liegt wordt zijn neus een stukje langer.

Kinderfilm: Harry Potter (alle films)

Uitgever: Warner Brosskinderfilms
Regie: Chris Columbus
Acteurs: Trevor Reekers, Hans Hoekman, Wim van Rooij, Tony Neef, Rob van de Meeberg
Speelduur: 152 minuten

Het verhaal in het kort:
Deze geweldige kinderfilms, gebaseerd op de prachtige boeken van J.K. Rowling, staan al jaren lang bekend als prachtige kinderfilms. De verhalen gaan over een klein jongen, genaamd Harry Potter. Harry heeft geen makkelijke jeugd. Hij heeft tien jaar lang onder de trap gewoond in het huis van zijn oom en tante. Totdat er op een dag een reus bij hem komt en Harry uitnodigd om een studie te beginnen aan de school voor tovenaars. Eerst geloofd Harry er niks van, maar al snel komt hij erachter dat er meerdere werelden zijn: Natuurlijk de gewone wereld, maar ook een wereld vol met fantasie, magie en hekserij.

Kinderfilm: Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Uitgever: Disney filmskinderfilms
Regie: Walt Disney, David Hand
Acteurs: Marlies van Alcmaer, Jules Croiset, Coen Flink, Paul Haenen, Hero Muller
Speelduur: 80 minuten

Het verhaal in het kort:
Een van de weinig kinderfilms uit de jaren 30, maar wel een prachtige film.
Het fantastische sprookje over de mooie prinses die door haar boze stiefmoeder het bos wordt ingestuurd. In het bos komt ze bij zeven dwergen terecht die voor haar zullen zorgen.

Weet jij nog andere kinderfilms die hier zeker tussen horen?
Plaats ze in een reactie onder dit artikel.

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:

Leuk cadeau voor je vriend Ach, het is ook wel weer gezellig… Tatoeages, piercings, brandmerken, plastische chirurgie…

Reacties (2)

Pepernoten recept om zelf de lekkerste pepernoten te bakken!
13 november 2012

[…] Lekker met je kinderen of vriendinnen pepernoten bakken en daarna tijdens een leuke vrouwenfilm of kinderfilm genieten van heerlijke zelfgemaakte pepernoten. Maar weet je niet hoe je pepernoten kunt maken en […]

jojo
2 januari 2013

-Rapunzel
-Kikkerdril
-Rat race

Praat mee!

Reactie