Dé website voor vrouwen!

Koolhydraatarm recept

Als je wilt afvallen kun je dit doen met het koolhydraatarmdieet. Tijdens dit dieet eet je – zoals de naam al zegt – geen koolhydraten. Je mag tijdens het koolhydraatarm dieet onder andere geen brood, rijst, pasta en aardappelen eten. Maar wat mag je wel eten als je het koolhydraatarmdieet volgt? Inderdaad, een koolhydraatarm recept.

Koolhydraatarme gerechten

Koolhydraatarme gerechten bevatten geen koolhydraten. Het is even wennen, omdat we allemaal gewend zijn koolhydraten te eten. Denk maar eens na wat je gedurende een dag allemaal voor koolhydraten eet, muesli bij het ontbijt, boterhammen tijdens de lunch en aardappelen, rijst of pasta bij je avondeten. Deze koolhydraten mag je dus allemaal niet eten tijdens een koolhydraatarmdieet.

Maar wees gerust, er zijn veel lekkere koolhydraatarme gerechten die je juist wel mag eten. Hieronder vind je heerlijke koolhydraatarme recepten.

Koolhydraatarm recept

Pannenkoeken met amandelmeelkoolhydraatarm recept
(2 pannenkoeken)

  • 35 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel zemelen
  • Snufje zout

Meng alle ingrediënten door elkaar met een garde, zodat er geen klontjes ontstaan. Verwarm een klontje boter of wat olie in een koekenpan en schenk een laagje beslag in de pan. Wacht totdat de bovenkant van de pannenkoek helemaal droog is voordat je hem omdraait. Dit kan iets langer duren dan je gewend bent. Draai de pannenkoek vervolgens voorzichtig om, hij is erg breekbaar. Bak de andere kant ook totdat hij mooi licht bruin is. Dit koolhydraatarm recept heb ik gemaakt met kaneel, stevia zoetstof en geschaafde amandelen.

Gemarineerde champignons
(4 personen)

  • 2 bakjes champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el citroensap
  • 6 el olie
  • 1 tl. Italiaanse kruiden
  • zout, peper
  • peterselie

Snijd de ui en de knoflook fijn en de champignons in vieren. Bak de champignons, ui, knoflook, olie, citroensap en Italiaanse kruiden in 2 à 3 minuten en het is klaar om op te dienen!

Boerenomelet
(2 personen)

  • 4 eieren
  • 250 gram champignons
  • 1 paprika
  • stukjes (been)ham of spekjes
  • geraspte kaas
  • zout, peper
  • chilipoeder
  • olijfolie

Klop de eieren samen met de kruiden. Snijd de groenten en meng door het ei. Verhit wat olijfolie en bak de omelet. Doe de ham of spek en geraspte kaas erover. Draai met behulp van de deksel de omelet om en bak ook de andere kant goudbruin. Dit koolhydraatarm recept is binnen een paar minuten klaar en hartstikke lekker en gezond!

Vlees met tomaten
(4 personen)

  • 600 gram zacht vlees (kalfs-of bieflappen of kipfilet )
  • 1 ui in ringen
  • 10 tomaten (ontveld, zonder pitten maar met sap)
  • olie
  • klein blikje maïs
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groen pepertje (gesnipperd)
  • oregano, peper, zout, peterselie

Snijd het vlees in blokjes en doe er wat zout over. Bak de ui en knoflook in wat olijfolie en doe de tomaten, peper, spaanse peper, oregano en peterselie erbij. Sudder het vlees in 2 à 2 ½ uur op zacht vuur gaar. (Bij kipfilet een ½ uur.) Voeg de maïs toe en laat het geheel nog 15 minuten pruttelen. Garneer het met plakjes ei.

Tomatensalade met tonijn
(2 personen)

  • 3 eierentonijnsalade
  • 2 grote tomaten in stukken
  • 2 uitgelekte blikjes tonijn
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 20 halve olijven
  • kappertjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • peper, zout
  • 2 teentjes knoflook
  • Eventueel 2 augurken

Dit koolhydraatarm recept is erg lekker, gezond en staat binnen enkele minuten op tafel. Eet je met iemand die wel koolhydraten eet, server de tonijnsalade dan met wat vers brood.

Kook de eieren en snijd ze in stukjes. Meng het ei met de tomaten, tonijn, kappertjes, ui en olijven (en eventueel de augurken). Maak een dressing van olijfolie, azijn, peper, zout en knoflook. Voeg de dressing bij de tonijn en meng het door elkaar. Je koolhydraatarm recept is klaar om op te eten! Eet smakelijk!

Pittige salade met mierikswortel
(2 personen)

  • 1 witte of rode kool
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • peper, zout
  • balsamico-azijn
  • ½ el mierikswortel

Snijd of rasp de kool en voeg er plakjes of reepjes komkommer bij. Voeg de peper, zout en een uitgeknepen knoflook aan toe. Giet er een scheut balsamico-azijn over en laat het een half uur intrekken. Giet vervolgens het vocht af en voeg de mierikswortel toe. Dit koolhydraatarm recept is lekker met fetakaas, tonijn en/of olijven.

Gekonfijte garnalen

  • 1 dl olijfolie
  • 2 rode pepers in dunne repen
  • 2 groene pepers in dunne repen
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl zeezout
  • 3 ons garnalen
  • 2 el peterselie, fijngehakt

Verwarm de oven op 180 graden en meng de pepers, olie, knoflook, citroensap en zout goed door elkaar. Voeg de garnalen toe en meng alles nogmaals. Doe alles in een platte ovenschaal en zet dit 20 minuten in de oven. Bestrooi met peterselie en serveer direct. Dit koolhydraatarm recept is lekker als hapje of voorgerecht.

Wat is jouw favoriete koolhydraatarm recept?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:

Doen of niet? Snel afvallen met het crash dieet Sporten zonder blessure Healthy hapjes voor onderweg

Reacties (1)

M. Zevenbergen
27 oktober 2013

De pannenkoekjes zijn inderdaad wat breekbaar, maar met een eetlepel tarweglutenpoeder door het beslag heen krijg je prima pannenkoeken! Bedankt voor het recept.

Praat mee!

Reactie