Dé website voor vrouwen!

Mexicaanse griep 2013

Oohjee, de Mexicaanse griep is terug! Ook dit jaar speelt de Mexicaanse griep veel mensen parten. De Mexicaanse griep 2013 treft dit keer vooral jonge mensen.

Mexicaanse griep 2013
Het Nivel (Nederlands instituut onderzoek van de gezondheidszorg) zegt dat één op de drie mensen met griep op dit moment de Mexicaanse griep heeft. In Noorwegen overleed enkele dagen geleden zelfs een jongen van 10 jaar door de Mexicaanse griep 2013! Oppassen dus.

In veel ziekenhuizen is er tevens een grote toename van het aantal mensen met de Mexicaanse griep 2013. Deze mensen hebben voornamelijk last van long- en luchtwegproblemen.

In 2009..
In 2009 brak de Mexicaanse griep door in Nederland. Een kind van drie had het virus opgelopen na een familiefeest in Mexico. Het RIVM beschouwt de Mexicaanse griep 2013 (Nieuwe Influenza A (H1N1)) als ‘gewone griep’, vanwege het relatief milde verloop.

Gé Donker van het Nivel zegt hierover: ‘Alle gevallen van griep in de wereld worden wekelijks samengebracht. De Mexicaanse griep is ook de afgelopen griepseizoenen onder ons gebleven en het is ook verwerkt in het griepvaccin. Het is een seizoensgriep geworden.

‘De Gezondheidsraad en het RIVM hebben niet geadviseerd om kinderen te vaccineren. Daar is het nu ook al te laat voor. Vitamines of anders doen dan normaal heeft niet zoveel zin. Gewoon gezond eten en slapen kan in enige mate griep voorkomen, maar je kunt het nooit helemaal voorkomen’.

Wat doe jij om de Mexicaanse griep 2013 voor te zijn?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:

Doen of niet? Snel afvallen met het crash dieet Sporten zonder blessure Healthy hapjes voor onderweg

Reacties (1)

Cesarina
16 januari 2013

Een groepportret nemen, maar desondanks toch de Mexicaanse griep..
Balen…

Praat mee!

Reactie