Dé website voor vrouwen!
2222

Pepernoten recept

pepernoten receptDecember staat weer voor de deur en daarmee ook Sinterklaas. Dat betekent: Chocoladeletters, pepernoten bakken, schoentjes zetten, cadeautjes kopen en nog veel meer dingen die deze maand zo leuk maken. Pepernoten bakken is erg leuk, makkelijk en natuurlijk gezellig om te doen! Lekker met je kinderen of vriendinnen pepernoten bakken en daarna tijdens een leuke vrouwenfilm of kinderfilm genieten van heerlijke zelfgemaakte pepernoten. Maar weet je niet hoe je pepernoten kunt maken en ben je opzoek naar een pepernoten recept? Met dit pepernoten recept, ook wel kruidnoten genoemd, is pepernoten bakken een fluitje van een cent.

Pepernoten recept

Ieder jaar liggen de pepernoten al lang voor sinterklaas in de winkels en de meeste mensen kopen ze ook met enige regelmaat. Maar waarom de pepernoten kopen als je ze ook zelf kunt bakken. Wanneer je zelf pepernoten gaat bakken geniet je namelijk niet alleen van de smaak van de pepernoten, maar ook van de overheerlijke geur die tijdens het bakken vrijkomt. Wil je zelf pepernoten bakken, gebruik dan dit makkelijke pepernoten recept.

Benodigdheden voor dit pepernoten recept.
100 gram boter
125 gram bloem
125 gram zelfrijzend bakmeel
80 gram bruine basterdsuiker
1 eierdooier
2 eetlepels water
2 theelepels speculaaskruiden
Snufje zout

Benodigde materialen voor dit pepernoten recept.
Oven
Bakpapier
Mengkom
Mixer

Bereidingswijze pepernoten bakken. 
  1. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak er een bal of een aantal staven van. Leg dit bedekt met folie een uur rusten in de koelkast. Als je het gevoel hebt dat het deeg niet goed plakt, voeg dan water extra boter of olijfolie toe.
  2. Verwarm na een uur je oven voor op 160 graden.
  3. Haal het deeg uit de koelkast en je kunt aan de slag. Als je staven hebt gemaakt kun je deze in stukjes snijden en er daarna in balletjes rollen. Als je een bal hebt gemaakt haal je iedere keer wat deeg los en draai je daar balletjes van. Voordat je de balletjes op de bakplaat legt snij je ze doormidden en heb je pepernoten. Qua grootte van de pepernoten kun je een kleine knikker aanhouden.
  4. Bedek de bakplaat met bakpapier en leg de pepernoten erop.
  5. Doe de bakplaat in de oven en bak de pepernoten in ongeveer 20 minuten gaar.
  6. Zijn de pepernoten klaar? Laat ze dan nog even afkoelen voordat je ze op eet.

Zelf pepernoten bakken

Pepernoten bakken is erg makkelijk en ook vooral heel leuk om zelf te doen. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en daarom zijn de kosten ook erg laag. Kinderen vinden het vaak fantastisch om zelf pepernoten te bakken en uiteraard ook om om de pepernoten daarna zelf op te eten! Wanneer je met kinderen pepernoten gaat maken is het wel belangrijk dat je niet met scherpe of hete voorwerpen werkt. Let hierbij vooral op de hete oven en de mixer. Wat verder belangrijk is bij het bakken van pepernoten is dat je de pepernoten ongeveer even groot maakt. Hiermee voorkom je dat de ene pepernoot nog niet gaar is en de ander al iets te lang in de oven zit. Pepernoten bakken is een feest voor iedereen en we hopen daarom ook dat je iets aan dit pepernoten recept zult hebben.

Veel bakplezier met dit pepernoten recept!

Lees hier ook het heerlijke recept voor chocolade pepernoten!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (8 votes cast)
Pepernoten recept, 4.6 out of 5 based on 8 ratings

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:

Gevulde aubergine Heerlijke appel crumble uit de oven! Lekkere en gezonde snack: Wortelmuffins