Dé website voor vrouwen!

Persoonlijkheidstests: ontdek jezelf

artikelWe zien onszelf natuurlijk allemaal graag als een heel sociaal, spontaan en slim mens, maar wie ben jij nou écht? Durf je het aan om je ‘ware ik’ te ontdekken? Doe dan eens een persoonlijkheidstest! Door middel van een persoonlijkheidstest krijg je onder andere zelfinzicht wat je kan helpen in de toekomst. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel leuk om erachter te komen wat jouw sterke en minder sterke kenmerken zijn.

 

Al eeuwen lang proberen mensen zichzelf te beschrijven en te categoriseren. We inmiddels zijn veel theorieën en onderzoeken verder. Twee van de bekendste theorieën zijn van Carl Gustav Jung (de grondlegger van de analytische psychologie) en Katharine Cook Briggs. Briggs heeft er voor gezorgd dat de theorie van Jung tegenwoordig makkelijk toegepast kan worden door middel van verschillende persoonlijkheidstypes. Leuk om eens in te grasduinen om te kijken of je jezelf herkent in 1 van de types.

 

Uiteindelijk kan dat stukje inzicht je helpen met allerlei aspecten van je leven. Denk aan vrienden maken, problemen oplossen of een sollicitatie. Wanneer je weet wat jouw persoonlijke kenmerken zijn kun je je verder verdiepen in allerlei andere testen om meer te weten te komen over jezelf. Op de website van Psychologie Magazine vind je de meest uiteenlopende tests, bijvoorbeeld een relatie EQ test. Of doe een beroepskeuzetest om te weten te komen welk beroep en wat voor soort carrière bij jou passen. Op Jobpersonality vind je een (gratis) visuele test die makkelijk werkt met cartoons. Erg handig voor inspiratie in je loopbaankeuze.

 

Ben je daarnaast ook nog benieuwd hoe het met jouw hersencellen gaat? Dan is een IQ test ook echt iets voor jou. Een bekende IQ test is bijvoorbeeld de Nationale IQ test van BNN. Gewoon thuis, achter je eigen computer kom je steeds meer over jezelf te weten… Ben jij klaar voor je ‘ware ik’?

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:

Hoe vind je de goedkoopste vakanties? Definitief ontharen: het verschil tussen IPL en Laser De nieuwste zomertrend

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Praat mee!

Reactie