Dé website voor vrouwen!

Tips voor het bezichtigen van een huis

Ga je voor de eerste keer een huis bezichtigen in je leven? Of sta je op het punt om een huis te kopen en heb je hiervoor een bezichtiging ingepland met een verkoopmakelaar? Dan is het slim om je zorgvuldig voor te bereiden. Je wilt namelijk geen kat in de zak kopen. Om je hierbij te helpen, geven we je graag een aantal tips die van pas komen bij een bezichtiging.huis-bezichtigen
Wat is de staat van een CV ketel?
Het is belangrijk om te vragen naar de staat van een CV ketel. Deze is misschien al 20 jaar oud en moet worden vervangen. Wellicht heeft een verkoper ook een leasecontract voor een CV ketel afgesloten. Informeer hiernaar zodat je niet voor verrassingen komt te staan.Hoe zit het met vochtplekken en scheuren in huis?
Verborgen gebreken zijn geen pretje bij de aankoop van een woning. Om juridische procedures in de toekomst te voorkomen, kun je maar beter direct navraag doen naar vochtplekken en scheuren in huis. Probeer ook zeker de oorzaak hiervan te achterhalen.Is er sprake van erfdienstbaarheden of recht op overpad?
Als je weleens naar de ‘Rijdende Rechter’ of ‘Meester Frank Visser doet uitspraak’ kijkt, dan is het je vast weleens opgevallen dat er veel conflicten ontstaan over de erfpacht, erfdienstbaarheid of het recht op overpad. Check daarom altijd een koopovereenkomst of voorlopige koopakte voordat je een handtekening plaatst.

Hoe is de ligging van de tuin?
Ben je een echte zonaanbidder? Dan is het prettig als je zon op het zuidwesten ligt. Je bent dan het grootste gedeelte van de dag verzekerd van zonlicht. Hecht je hier geen waarde aan? Dan is dit voor jou natuurlijk niet van toepassing.

Welk energielabel heeft de woning?
Sinds 2016 dien je als koper te weten welk energielabel een woning heeft. Informeer hiernaar bij de verkoopmakelaar. Deze kan je daar alles over vertellen.

Geluidsoverlast
Een woning die is voorzien van houten verdiepingsvloeren, is meer gehorig dan een woning die beschikt over betonnen verdiepingsvloeren. Zeker bij oudere woningen voor bouwjaar 1960 kan dit de nodige ‘geluidsoverlast’ veroorzaken.

Maak een checklist
Het helpt om van tevoren een checklist te maken. Schrijf je bevindingen op tijdens de bezichtiging en maak eventueel wat foto’s. Dit maakt het gemakkelijker om eventueel te vergelijken met andere huizen.

Meer tips? Lees de Open Huizen Dag tips van ABN AMRO.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:

Verdere hervormingen en maatregelen voor woningmarkt noodzakelijk Decoratieve kozijnen, het kan! Sparen voor je kind

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Praat mee!

Reactie