Dé website voor vrouwen!

Vakantie checklist

Op vakantie gaan naar het buitenland of een (langdurige) wereldreis maken. Wat neem je mee. Een paspoort en vakantie checklistvliegticket (indienen er gevlogen wordt) zijn twee attributen die het meest vergeten worden. Deze merkwaardige conclusie trekt Cambridge University, na onderzoek gehouden onder de Britse bevolking. Gerust mag aangenomen worden dat de Nederlandse bevolking hier niet van zal afwijken. Een checklist opstellen, vooraf aan vertrek is dus een handige methode om ervoor te zorgen dat je alle benodigdheden ook daadwerkelijk bij je hebt. Wat moet er allemaal op een vakantiechecklist komen te staan?

Een identiteitskaart (id-kaart) of paspoort, regelmatig vergeten of de datum is verlopen. Reis je binnen de Europa? Dan is een id-kaart voldoende. Buiten Europa dien je een paspoort nodig te hebben. Nadert de houdbaarheid van het identiteitsbewijs? Verleng vroegtijdig het id-kaart of paspoort en voorkom uitstel van de reis en onnodige kosten. Het zelfde geldt voor een rijbewijs, als je van plan bent een auto te gaan besturen.

Reis je met de trein of het vliegtuig? Vergeet niet een kopie van het ticket mee te nemen. In de meeste gevallen voldoet ook een digitale versie, welk je kan tonen via een smartphone of tablet. Voor de zekerheid, zorg altijd voor een kopie.

Verzekerd zijn op reis bij ziektekosten door ziekte of een ongeluk? Sluit een reisverzekering af als je buiten Nederland op vakantie of voor een lange periode op reis gaat. De reguliere zorgverzekering dekt in veel gevallen de zorgkosten gemaakt in het buitenland niet. Tevens een annuleringsverzekering is ook aan te raden, als je geen risico’s wilt nemen. Hiermee kan je een reis voortijdig of tussentijds eerder eindigen, omdat je bijv. ziek bent geworden. Een vliegreis kan hierdoor kosteloos omgezet worden naar een eerder tijdstip. Ook kunnen kosten voor het hotel gedeclareerd worden. Raadpleeg hiervoor de voorwaarden en clausule van de betreffende verzekering, voordat je een reis- en annuleringsverzekering afsluit.

Smart of tablet opladen in het buitenland? Je zal hiervoor een andere stekker moeten gebruiken. Koop vooraf een universele reisstekker, bestaande uit een transformator, waardoor je probleemloos jouw mobile device kunt opladen.

Zorg voor contant geld op zak en een extra paar kleding, met kleine benodigdheden zoals een tandenborstel, deodorant, gel en shampoo. Zorg voor een zip-lock-bag waarin je de benodigdheden kunt doen. Vloeibare producten zoals geld en shampoo, mag max. bestaan uit 50 ml. Het komt regelmatig voor dat bagage niet (op tijd) aankomt, waardoor het handig is een rugzak bij je te hebben met dergelijke benodigdheden.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:

Amsterdam; the place to be! Op een voordelige manier naar Schiphol Eenvoudig vliegtickets vergelijken

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Praat mee!

Reactie