Dé website voor vrouwen!

Waargebeurde films

Waargebeurde films

Films doen iets met je, fictie of non-fictie, een goed verhaal maakt vrijwel altijd in druk. Maar toch! Waargebeurde films maken vaak de meeste indruk: het is immers echt gebeurd! Vrolijke, grappige, pijnlijke of emotionele verhalen, ze blijven je bij.

Top 5 waargebeurde films

waargebeurde filmsArgo
Een van de meest gewaardeerde waargebeurde films van de laatste jaren is Argo. Het meesterwerk van Ben Affleck’s over een bevrijdingsmissie van de CIA in Iran.
Ben kan niet alleen acteren, maar ook voor regisseren draait hij zijn hand niet om, en dat heeft hij absoluut bewezen met deze film. Het is een stukje geschiedenis en het verhaal is ijzersterk. De film vertelt het verhaal over de bevrijding van het personeel van de Amerikaanse ambassade in Iran, ten tijde van de revolutie in 1979. Ben speelt zelf de hoofdrol van CIA-agent die de taak heeft hen ongezien en belangrijker levend het land uit te krijgen. Het verhaal is waargebeurd, maar het is een sterk gedramatiseerde versie van de waarheid.

All the President’s menAll the President’s men
Een absolute klassieker uit 1976

Deze met 4 Oscars bekroonde film vertelt het verhaal van twee journalisten die langzaam de details achterhalen over het Watergate schandaal dat uiteindelijk President Nixon de kop heeft gekost. Het is een van de meest bekende waargebeurde films die iedereen blijft interesseren.

Catch me if you canCatch me if you can
De waargebeurde blockbuster van de hand van Steven Spielberg met heuse sterrencast

Waarom deze film in de top 5 staat spreekt voor zich! Topacteur Leonardo Dicaprio zet hier een staaltje zeer goed acteerwerk neer.

Leo schittert als meesteroplichter in een zeer spannend kat-en-muis spel. Het verhaal is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de jonge Frank Abagnale Jr. die voor zijn 19e verjaardag al voor miljoenen had gefraudeerd door zich jarenlang uit te geven als piloot dan weer als arts of openbaar aanklager.

GoodfellasGoodfellas
Een gangster & maffia film van de hand van Scorsese

Er mag natuurlijk geen goede maffiafilm in deze lijst ontbreken. Goodfellas is gebaseerd op de verhalen van een maffialid die een boekje opendeed over zijn ‘collega’s’. Door zijn verhalen zijn er tientallen leden van de Amerikaanse maffia opgepakt. Hierdoor ging er een schokgolf door de wereld van drugs & wapens. 

The HurricaneThe Hurricane
Denzel Washington als boxer Ruben ‘Hurricane’ 

The Hurricane is een waargebeurde film over de beroemde boxer Ruben ‘Hurricane’ die een moord in zijn schoenen geschoven kreeg. Het is een prachtige film over racisme. En wie had dit beter kunnen spelen dan Denzel Washington!

Welke film hoort er volgens jou in het bovenstaande rijtje thuis?

Ook benieuwd naar de beste vrouwenfilms? Klik dan hier.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:

Leuk cadeau voor je vriend Ach, het is ook wel weer gezellig… Tatoeages, piercings, brandmerken, plastische chirurgie…

Reacties (3)

Sherelle
21 juni 2013

127 hours!

Lynn
11 juli 2013

The Impossible

jaouad
23 december 2015

blood in blood out
shawshank redemption
the invincible
pain and gain

dit zijn pas films

Praat mee!

Reactie