Dé website voor vrouwen!

Wat zijn de nieuwste sportrages?

Afvallen of gezond blijven is een van de meest voorkomende doelen bij een vrouw. Echter ziet niet iedereen het zitten om de fitness in te gaan of bij een yoga klasje te gaan zitten. Hoe leuker je een sport vind, hoe gemotiveerder je bent en hoe makkelijker je caloriën verbrandt. Daarom blijven er ook nog steeds nieuwe sporten ontstaan. Zo is er voor iedereen wel een sport die bij diegene past. Graag bespreken we de nieuwste sportrages met jullie. Misschien zit hier wel dé sport voor jou tussen!

Interactief sporten met Prama

Het totaalconcept van PRAMA, geeft het idee van een totale workout met oefeningen die de meeste mensen wel al kennen. Alleen ben je nu niet in een doodnormale fitnesszaal. Overal om je heen zijn namelijk sensoren die worden aangetoond met lichten en knoppen, die laten zien wat je moet doen. In een korte intensieve sessie van 30 tot 45 minuten train je niet alleen op een vloer met sensoren, maar ook de wanden hebben sensoren en reageren op aanrakingen. Het interactieve maakt het speels en leuk om te doen. Het is zeker een unieke beleving

Evenwicht bewaren op een Floatboard

Dit is een sport die je in het zwembad doet. En nee, je hoeft geen zwemkleding aan. Ze raden zelf aan om nauwsluitende sportkleding aan te trekken. Het idee van een floatboard is dat je oefeningen doet op een soort schuimen board, die op het water drijft. Tijdens deze oefeningen, is het dus ook nog eens belangrijk dat je je evenwicht behoudt. En dat is net die extra inspanning die het lastiger maakt, maar je wel extra hard je spieren laat werken.

Dans jezelf fit aan een paal

Nieuw is deze sport zeker niet. Echter is het wel het stigma dat er aan hangt dat nu toch langzaam maar zeker verdwijnt. Bij paaldansen wordt namelijk vaak gedacht aan een stripclub, terwijl er wordt vergeten hoe zwaar het eigenlijk is. Paaldansen is zelfs zo aan het opkomen, dat er een voorstel is ingediend bij de Olympische commissie en er ook gesprekken gaande zijn. Wie weet is paaldansen over een paar jaar dus zelfs een Olympische sport! Het leuke aan paaldansen is dat je er werkelijk alles mee traint: kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid komen terug. Daarnaast leer je ook pijngrenzen overschrijden en je mindset te veranderen, omdat je dingen leert die je voorheen niet mogelijk dacht.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:

Borstvoedende werkneemster voelt zich bezwaard Een kunstgebit, het zal je maar gebeuren Vrouwen en vernieuwing

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Praat mee!

Reactie