Als je voor een baas werkt, ben je hier veilig. Je hebt een stabiel inkomen, je bent verzekerd en je bouwt een pensioen op. Je kunt jezelf en/of je gezin een veilige leefomgeving bieden, zowel economisch als fysiek. Erg fijn, maar ook op werk kan er van alles gebeuren. Op werk is alles wat er onder werktijd gebeurt en alles wat onder opdracht van de werkgever gebeurt. Je kunt dan heel veel meemaken dat te classificeren valt onder een bedrijfsongeval. Dit wil je natuurlijk ten allen tijde voorkomen, maar wat als het zich toch voordoet? Dat bespreken we met je in deze blog. We gaan daarbij in op de stappen die je moet nemen. Eerst zullen we bespreken wat er onder een bedrijfsongeval valt en daarna zullen we je vertellen wie je moet inschakelen, je kunt dit namelijk zeker niet alleen aan.
Wat valt er onder een bedrijfsongeval?
Een bedrijfsongeval is, zoals de naam al een beetje weggeeft, een ongeval binnen een bedrijf. Dit gebeurt wanneer er schade toe wordt gebracht per ongeluk aan een medewerker onder werktijd. Daarnaast moet er sprake zijn van een opdracht van de werkgever of moet het onder de normale werkzaamheden van de medewerker vallen. Tevens moet er geen sprake zijn van toerekenbare onvoorzichtigheid. Als je als medewerker enorm roekeloos omgaat met een machine, dan kun je bijvoorbeeld verwachten dat je schade gaat veroorzaken. Ook bij bijvoorbeeld lichamelijk letsel zoals een muisarm wanneer je een ICT’er bent kan schade zijn die je werkgever moet vergoeden, maar dit wordt vrijwel nooit een bedrijfsongeval genoemd.
Wie moet je inschakelen?
Als je een bedrijfsongeval hebt gehad, moet je zo snel mogelijk een letselschade advocaat Den Haag in gaan schakelen. De schade die je hebt geleden valt namelijk onder de noemer ‘letselschade’.Hij of zij weet als de beste hoe je uit de voeten kunt met zo’n situatie en daarom moet je hier maar aan gaan toegeven. Probeer daarom een goede advocaat te zoeken met kennis van zaken. Hoe je dit doet, dat is in aan jou. Zorg er in ieder geval voor dat je een duidelijke situatie kunt schetsen aan de advocaat en dat hij of zij duidelijk heeft wat er van hem of haar wordt verwacht. Jij wil krijgen waar je recht op hebt, maar dan moet jij ook je best doen met het zo goed mogelijk informeren over de situatie!