Prikkel de fantasie van je kind

Kinderen bekijken de wereld met een hele andere blik dan volwassenen dat doen. Het is heel belangrijk om de fantasie van een kind te blijven prikkelen. Fantasie geeft een bepaald soort magie aan de wereld maar het zorgt er ook voor dat kinderen meer in oplossingen kunnen denken en het geeft een hoop plezier. Maar hoe zorg je nu dat kinderen zich door middel van fantasie ontwikkelen? In deze blog vertel ik je dat, lees je mee?

De verhalen van de wereld

Verhalen zijn overal en de verwondering hierover blijft een bijzonder iets. Die verwondering kan je van jongs af aan al bij brengen. Bijvoorbeeld door verhaaltjes voor te lezen en samen naar films te kijken. Verhalen zijn er immers in allerlei verschillende vormen. Door verhalen leren kinderen over de wereld en andere mensen. Ze leren ook over goed en fout. Daarnaast bieden verhalen ook een heel leuk soort entertainment, een rustig entertainment.

Eigen verhaal in spel

En de verhalen die ze vanuit boeken, films en dergelijken meekrijgen die kunnen ook weer helpen bij het maken van een eigen spel. Bijvoorbeeld met poppen of lego. Maar je kan je kleine ook omtoveren tot een ware prinses zodat ze helemaal de film na kan doen en er haar eigen draai aan kan geven, bijvoorbeeld met een Frozen jurk. Jouw kleine is vast een perfecte Elsa. Of misschien weet jouw kindje zich wel te vermaken in een hoge toren, wachtend op de prins in zijn of haar rapunzel jurk kind.

Samen of alleen

Niet ieder kind speelt graag alleen en niet ieder kind speelt graag samen. Toch is het belangrijk dat kinderen beide leren. Zo ontwikkelen ze sociale vaardigheden maar leren ze ook zichzelf te vermaken. Kinderen spelen graag met leeftijdsgenootjes zoals kindjes uit de klas, broers en zussen of kinderen van de opvang. Zorg dat je kindje deze mogelijkheid genoeg krijgt, en creëer de mogelijkheid als die er nog niet is.

Creativiteit en fantasie, hand in hand

Zoals ik al zei, kan de ontwikkeling van fantasie ook leiden tot vermogen van oplossingsgericht denken. Dat zie je ook terug als kinderen gaan knutselen. Ze komen dan met de leukste en gekste ideeën en hebben voor ieder probleem al twee dingen bedacht. En komen ze er even niet uit? Dan kunnen ze vaak met wat hulp al snel verder.

Tijd dus om aan het knutselen te gaan, of spelen, wat jouw kind dan ook leuk vindt!

Gellak kleuren: de voordelen en favorieten op een rij  

Mooi uitziende nagels zijn belangrijk. Het is één van de eerste dingen waar iemand naar kijkt bij het vellen van een oordeel over een...

- Advertisement -

Waar kun je tuinschermen kopen?

Tegenwoordig worden tuinen voor verschillende doeleinden gebruikt. Van socializen in de buitenlucht tot groenten verbouwen, spelen en ontspannen. Overweeg...